Дні Мінерви: військово-історичні студії. Армія УНР у 1920 р.

UNR1525 травня 2016 р. на історичному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася чергова відкрита лекція на військово-історичну тематику. На третьому заході з серії “Дні Мінерви: військово-історичні студії” була представлена відкрита лекція кандидата історичних наук, доцента Андрія Руккаса “Праця величезна по обсягу і надзвичайної ваги”: відновлення Армії УНР у 1920 р.”, проілюстрована реконструкціями козаків Армії УНР від ВІК “Повстанець”.

А. Руккас, викладач історичного факультету, відомий також як автор монографії “Разом з польським військом: Армія Украïнськоï Народноï Республіки 1920 р. (структура, організація, чисельність, униформа)“, розповів про особливості військового будівництва напередодні та під час української кампанії польсько-більшовицької війни. Автор виділив чотири етапи розбудови українських збройних сил у 1920 р., пов’язані з ситуацією на фронті. А. Руккас розповів про здобутки військового будівництва, що дозволили Армії УНР досягти у серпні 1920 р. чисельності у 22 тисячі бійців, а також труднощі у формуванні нових військових частин, технічному оснащенні, співпраці з Військом Польським тощо. Під час лекції були продемонстровані копії архівних документів з малюнками позначень військових рангів, родів зброї, продемонстровані фото оригінальних відзнак, фотографії бійців Армії УНР у 1920-х рр.

Військово-історичний клуб “Повстанець” відомий реконструкціями Української Повстанської Армії та Армії УНР, зйомками у документально-ігрових фільмах та плакатах на історичну тематику. На заході були продемонстровані однострої піхоти Армії УНР під час польсько-радянської війни.

Захід із серії “Дні Мінерви” відбувся у рамках відкриття у вересні цього року нової освітньої програми на історичному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка – “військова історія“. Набір на програму відбуватиметься вже з липня цього року.

Фото Іван Стичинський

UNR14 UNR13 UNR12 UNR11 UNR10 UNR9 UNR8 UNR7 UNR6 UNR5 UNR4 UNR3 UNR2 UNR1

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *