Дні Мінерви: військово-історичні студії. Римська армія І–ІІ ст.

rome117 травня 2016 р. на історичному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася відкрита лекція з реконструкцією “Римська армія без шаблонів і кліше: маловідомі факти римської військової організації І – поч. ІІ ст.”. Лекція проводилася у рамках “Днів Мінерви” на історичному факультеті – серії заходів, спрямованих на популяризацію військової історії України, пов’язаних з відкриттям у магістратурі університету освітньої програми “військова історія”.

rome3Лектор – викладач університету, кандидат історичних наук Андрій Пількевич – розповів про особливості римської військової організації І – початку ІІ ст., про пов’язані з римською армією міфи, про статуси окремих категорій солдатів і ветеранів тощо.

Члени групи військово-історичної реконструкції “VEMI Вексиляція військ Нижньої Мезії” розповіли про реконструкцію римських легіонерів кінця І – початку ІІ ст., про джерела для цієї реконструкції, і показали, як виглядали римські легіонери у зазначений період. Глядачам цікаво було дізнатися, чим саме корисна військово-історична реконструкція, що вона дає для з’ясування певних моментів використання озброєння римських легіонерів. 

Це вже друга лекція з серії заходів, об’єднаних назвою “Дні Мінерви”. На історичному факультеті вже відбулася відкрита лекція Олексія Сокирка з показом військово-історичних реконструкцій від групи “Надвірна мушкетерська рота гетьмана Івана Виговського”. Низка заходів, запланованих факультетом на базі військово-історичних студій, триватиме, на черзі українська військова історія ХХ століття.

rome2 rome5 rome6 rome7 rome8 rome9 rome10 rome13 rome14 rome15

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *