Виставка “Living history. Побут та вбрання Давньої Русі”

KR29 січня 2015 р. у Національному музеї історії України відкриється виставка “Living history. Побут та вбрання Давньої Русі”. Виставка є спільним проектом Національного музею історії України та клубу реконструкції давньослов’янського військового побуту “Яр-Тур”.

У музейній експозиції будуть поєднані оригінальні археологічні експонати та натурні реконструкції. На виставці будуть експонуватися комплекти одягу, взуття, обладунки, зброя, прикраси і предмети давньоруського побуту, а також унікальні експонати з фондів НМІУ. Виставка має намір показати, як виглядало життя давньоруських міст у X–XI століттях через повсякдення воїнів та міщан. Більше 15 комплектів жіночого та чоловічого вбрання ілюструють, як виглядали та в що вбиралися представники різних соціальних прошарків міст Русі і Скандинавії X–XI cтоліття. Секрети створення експонатів, а також деталі з життя воїнів та міщан розкриваються у відеосюжетах та більш ніж 20 художніх фотопортретах Сергія Мольченка.

На відкритті виставки пролунають зразки середньовічної музики у виконанні Юрія Міщенка (клуб історичної реконструкції «Ввҍрица»). В ході відкриття відбудеться презентація процесу створення тканин за технологіями, які використовували майстри X–XI століть на вертикальному ткацькому верстаті.

Виставка триватиме до 20 квітня 2016 року.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *