Демобілізація з Нацгвардії відбудеться за окремим указом

Малюнок емблеми національної гвардії України

21 травня 2014 р. Прес-служба Національної гвардії України повідомила, що військовослужбовці, призвані навесні 2013 року, можуть бути на півроку затримані на службі у Нацгвардії. Звільнення у запас може відбутися лише після видання окремого указу про демобілізацію.

Джерело: Українська правда

“У відповідності до українського законодавства, у разі потреби військовослужбовці строкової військової служби, які вислужили встановлені строки строкової військової служби, можуть бути затримані за рішенням президента на службі на строк до шести місяців”, – йдеться у повідомленні.

Військовослужбовці строкової військової служби, які служать у Національній гвардії України з весни 2013 року, будуть звільнені у запас після видання указу Президента України “Про демобілізацію”.

Нагадаємо, 6 травня 2014 р. В.о. Президента України О. Турчинов підписав указ про додаткову мобілізацію до збройних сил, Національної гвардії та Служби безпеки України.

 

Див. також: Нацгвардія отримала однострій німецького виробництва

3 коментарі до “Демобілізація з Нацгвардії відбудеться за окремим указом

  1. BornLeon

    Дякую за цікаву новину! В наступний раз публікуй посилання на джерело в першому абзаці, або на початку матеріалу. Такий пункт зараз є в правилах перепублікаціїї багатьох видань. От, наприклад http://www.pravda.com.ua/rules/

    1. A_P Автор запису

      На жаль, нам це невідомо. Гадаю, що до завершення АТО годі сподіватися на демобілізацію призовників і контрактників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *