Центральна Рада і військо: лекція в Музеї революції

М. Ковальчук “Центральна Рада і військо: від українізації до глорифікації”

19 квітня 2017 р. у Музеї Української революції 1917–1921 років Михайло Ковальчук прочитає лекцію на тему “Центральна Рада і військо: від українізації до глорифікації”.  Відомий історик, дослідник військової історії доби Української революції (Визвольних змагань) 1917–1921 рр.,  кандидат історичних наук Михайло Ковальчук розповість про те, хто, коли і як творив українські збройні сили в період Української Центральної ради.

Ставлення української влади до армії у 1917 році було неоднозначним. З одного боку, з літа цього року тривала українізація частин і з’єднань колишньої російської армії, а з іншого – відсутність чітких рішень Тимчасового уряду, Центральної ради і Генерального секретаріату щодо української армії змушувала військовиків діяти самочинно.

Що зробила і чого не змогла зробити Центральна Рада? На що виявився здатним член УЦР Микола Міхновський? Чого досяг член УЦР Симон Петлюра? Якою була роль колишніх російських офіцерів? Про це і інше йтиметься у лекції. Ведучим заходу виступить Олександр Кучерук, кандидат історичних наук, директор Музею Української революції 1917–1921 років.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *