США вирішили надати Україні летальну зброю

Фото: KyivPost

Фото: KyivPost

19 червня 2015 р. Сенат Сполучених Штатів погодив законопроект про витрати на оборону, що передбачає, зокрема, і надання Україні летальної зброї, повідомляє 5 канал.

Відповідний законопроект про втрати на оборону, що містить видатки на постачання Україні летальної зброї, Сенат США, ухвалив напередодні. За – висловився 71 сенатор, проти – 25. Утім, Барак Обама погрожує його ветувати.

Загалом наступного фінансового року, який розпочнеться 1 жовтня, Пентагон планує витратити $600 млрд. Із цієї суми 300 млн мають піти на допомогу Україні. У списку зброї, яку Вашингтон може почати постачати до України – радарні системи та протитанкові комплекси. Досі США постачали лише позашляховики, амуніцію, радарні системи та безпілотники. Противники постачання летальної зброї вважають, що цей крок лише більше загострить ситуацію на Донбасі.

На отримання озброєння  розраховують в Адміністрації Президента. Її представник Андрій Таранов, який щойно повернувся зі США, зауважив, що ухвала Сенату дасть Україні можливість отримати низку необхідних для зони АТО засобів.

“Перші засоби – це контрбатарейної боротьби, які дозволять знаходити артилерійські та мінометні батареї на відстані більше 50- 40 км. По-друге – це засоби радіо-електронної боротьби, тобто засоби, які дозволять протистояти російським системам електронного подавлення та розвідки”, – зазначив Таранов.

“По-третє – це засоби протитанкові. Тобто те, про що ми завжди кажемо – це системи Javelin. По-четверте – це система організації зв’язку, того, що вкрай необхідно для СУВ – скритого управління військами. П’яте – це навчання”, – додав заступник глави АП України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *