США передали Україні радіолокаційні станції

Lightweight Counter-Mortar Radar21 листопада 2014 р. Офіційний прес-секретар армії США полковник Стів Уоррен повідомив, що днем раніше збройним силам України були передані перші три легкі радіолокаційні станції виявлення мінометних позицій LCMR (Lightweight Counter-Mortar Radar) з 20 одиниць, – повідомляє користувач ЖЖ bmpd з посиланням на агенцію “Reuters”. Станції передані у рамках пакета американської військової допомоги Україні на загальну суму 118 млн доларів. Пакет передбачає також поставку України “нелетального” військового майна: бронежилетів, касок, приладів спостереження і нічного бачення, обладнання зв’язку, медичного обладнання, розвідувальних міні-безпілотників, моторних човнів і різного тилового майна.

Полковник Уоррен повідомив, що решта 17 РЛС повинні бути передані Україні протягом найближчих кількох тижнів, і що в середині грудня американська армія почне навчання українських військовослужбовців з використання цих РЛС. “Українські збройні сили будуть самі визначати, як, де і коли вони будуть використовувати ці системи”, – сказав полковник Уоррен. Американці мають досвід використання РЛС LCMR у Іраку та Афганістані. У невеликих кількостях ці РЛС були також закуплені арміями Великої Британії та Австралії.

В ході візиту віце-президента США Дж. Байдена до Києва 21 листопада українській стороні було заявлено про намір надати додатковий пакет допомоги у вигляді поставок “нелетального військового майна, включно з автомобілями HMMWV армії США. Питання про надання Україні допомоги поставками “летального” військового майна (бойового озброєння) залишається предметом дебатів у Вашингтоні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *