США поставлять в Україну бронетехніку з Афганістану

Джип Hammer

Фото з сайту wguns.ru

За інформацією порталу bigmir.net, США планують допомогти в модернізації української армії, зокрема обговорюється можливість постачання в Україну військових транспортних засобів, які повертаються в США з Афганістану, про це в ході круглого столу з іноземними журналістами заявила заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд.

Раніше в середу глава прес-служби держдепартаменту Джен Псакі повідомила, що президент США Барак Обама підписав законопроект, що дозволяє вводити санкції щодо РФ і поставляти озброєння в Україну .

Як пишуть журнілісти порталу, у США накопичилося майже 13 тисяч різних бронеавтомобілів MRAP-класу, які готують до виведення з Афганістану. Частина (майже 4,5 тис. одиниць) була продана ОАЕ. Ще кілька сотень одиниць такої техніки буде поставлено до Греції. У разі появи в Україні значного числа американської MRAP-техніки, українська армія отримає додатковий захист у війні з терористами на Донбасі.

Фактично, зараз у зоні АТО лише лічені одиниці бронетехніки здатні протистояти підривам на мінах і фугасах без шкоди для екіпажу. Як показав досвід Іракської і Афганської війни, саме поява у армії США MRAP-техніки дозволила зламати опір терористів. В той же час, США побоюються, щоб її техніка не потрапила до бойовиків Ісламської Держави і тому вивозить всю техніку, що використовувалася в Афганістані.

Які саме бронемашини потраплять в Україну? Поки не відомо. Раніше повідомлялося про поставку в Україну більше тисячі позашляховиків “Humvee” (HMMWV) – цю поставку озвучував віце-президент США Байден.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *